FR
 
opleidingen
ism. Traininginfo
 
hr jobs
 
  RUBRIEKEN
go
PASSport

Employer Branding Summit (13/10/2011, Brussel)

HRMinfo.net organiseert voor de derde keer op rij zijn jaarlijkse seminar over HR-communicatie. Klik hier en hier voor de foto’s van de editie 2010 en 2009.

Programma

>>  Employer branding in België: stand van zaken, kritische kanttekeningen en tips & tricks voor een gedegen Effie-dossier. Door Dominique Vercraeye (directeur onderzoekbureau TNS-Dimarso en jarenlang jurylid van de Effie Awards )

>> Key note speaker: Simon Barrow (de directeur van het Engelse adviesbureau People in Business, een TMP Worldwide-onderneming)

Barrow is wereldwijd de absolute referentie inzake employer branding. Hij is zelfs de ‘uitvinder’ van de term want gebruikte hem als eerste (in 1996, in de ‘Journal of Brand Management’). Tevens is Barrow de co-auteur van het eerste boek over het onderwerp (verscheen in 2005).

>> Case Regionaal Ziekenhuis Sint Maria Halle (winnende case HR-communicatie/employer branding Effie Award 2011)

De werving- en employer branding-campagne van het Regionaal Ziekenhuis Sint Maria Halle kreeg dit jaar de prestigieuze Effie Award (een bronze Effie). De Effie Award is de belangrijkste en meest relevante prijs in de communicatiewereld en bekroont bewezen effectiviteit. In het verleden werd slechts een andere campagne voor HR-communcatie met een Effie Award bekroond: de H&M-case (van bureau VVL/BBDO) in 2001.

De campagne had tot doel 49 verpleegkundigen te werven. Die doelstelling werd gerealiseerd (er werd zelfs een wervingsreserve aangelegd van 7 interessante kandidaten). Dat succes kan enkel verklaard worden door de communicatiecampagne.

Er werd daarbij, in een eerste fase, gebruik gemaakt van zowel klassieke job- en carrièremedia (print en online) als radiospots. Later volgde een meer persoonlijke one-to-one aanpak met o.m. een huis-aan-huis brief in Halle en omstreken, een member-gets-member actie via het eigen personeel, deelname aan jobbeurzen voor studenten, een brief naar ex-medewerkers en een gerichte e-mail boodschap via LinkedIn naar 934 verpleegkundigen.

De relevantie en uniciteit van de case heeft niet enkel te maken met het feit dat de campagne een non-profit organisatie betreft en (dus) met een eerder bescheiden budget werd opgezet. De campagne werd bovendien niet door een communicatiebureau ontwikkeld maar door een team van freelancers aangestuurd door de HR-verantwoordelijke van het ziekenhuis.

Presentatie van de case door Nicole Vanderlinden (HR-manager van het Sint-Maria ziekenhuis in Halle) & Bruno Van de moortel (manager community activation bij Sanoma Media en via c3.4u bvba op freelance basis betrokken bij ontwerp en uitvoering van de campagne).

Zie www.effiebelgium.org en www.HRMblogs.com/effie2011nl voor meer info de Effie Award.

>> Presentatie onderzoek ProFacts (i.o.v. HRMinfo) over het management en de kritische randvoorwaarden van succesvolle employer branding.

Commentaar bij de bevindingen van het onderzoek en reflecties over het belang van research bij employer branding door Sandra Vandorpe (VP Engagement & Operational Efficiency bij Belgacom en voorzitter van het Expertise Center HR communicatie binnen de Unie van Belgische Adverteerders) en Johan Claes (manager HR-communication & employer branding bij MIVB/STIB.)

>> Case ING (presentatie door Philippe Wallez, marketing director ING Belgium, en Mick Daman, CEO Universal Communication)

>> Case Loyens & Loeff (presentatie door Katrien Berghs, HR-manager van Loyens & Loeff, en Isabelle Leleux, head of employer branding & recruitment marketing bij Duval Guillaume - Corporate)

Praktisch

Plaats: rand Brussel (precieze locatie wordt medegedeeld na inschrijving en betaling)
Tijdstip: 12.30 u – 17.45 u (broodjesmaaltijd & networking drink inbegrepen)

Prijs: 275 euro

Doelgroep:

- HR-directors/managers
- Employer branding-verantwoordelijken
- Corporate communication & marketing managers
- CEO’s/general managers
- Andere

Beperkt aantal plaatsen (150). Wie eerst komt, eerst maalt !

EXTRA: Exclusieve Master class met Simon Barrow (10 – 12 u). Maximum aantal deelnemers: 30. Zelfde locatie als namiddagseminar. Prijs: 225 euro. De Master Class richt zich tot ervaren professionals met verantwoordelijkheid op het vlak van employer branding, corporate communication en/of marketing.

De masterclass en de presentatie van Simon Barrow tijdens het seminar zal in het Engels worden gehouden. De overige presentaties tijdens het seminar zijn in het Nederlands of het Frans, met slides in het Frans indien de spreker Nederlandstalig is en vice versa.

Wilt u er absoluut zeker van zijn te kunnen deelnemen aan het seminar en de Master class ?


Schijf u dan vandaag nog in !

InschrijvingMet de steun van

        

log in
iRamblas
   Ward Dejaegher
Manager
+ Vlaamse Overheid - Onderwijs / AHOVOKS

   Carla Georges
Human Resources Director
+ The Rezidor Hotel Group SPRL

   Arne Coutteau
Data Scientist
+ FOD/SPF P&O - Selor

   Nathalie Bekx
CEO Trendhuis
+ Trendhuis